Apa este vitală pentru viață. Fără hrană putem trăi aproximativ 30 de zile, dar fără apă doar 3 zile. Aș spune că, apa este mai importantă pentru organismul uman decât hrana, iar La Casa vine în întâmpinarea acestei nevoi cu două surse de hidratare optimă: limonada și fresh-ul de legume și fructe. Pentru a fi responsabili și a avea un stil de viață sănătos, este necesar să ne preocupăm de aspectul hidratării, zi de zi.

Este adevărat că în zilele noastre nu ne mai intersectăm atât de des cu persoane deshidratate, dar cu siguranță un nivel mai optim de hidratare ne poate asigura multe beneficii care ne vor crește calitatea vieții. Merită să încercăm?
Organismul uman are în compoziţie un procent de peste 70% apă, procent mai ridicat la bărbaţi comparativ cu femeile, fenomen explicat de procentul de masă adipoasă (care conţine foarte puţină apă) astfel încât cu cât procentul de grăsime este mai bogat, cu atât procentul de apă este mai mic. Astfel că, având răbdare și grijă față de greutatea noastră, cu cât avem un procent de masă adipoasă mai scăzut, cu atât vom fi mai hidratați și deci, mai sănătoși.
 

Necesarul hidric al organismului nostru poate fi acoperit consumând 30ml de lichide pentru fiecare kilogram pe care îl avem, în condiții de temperatură optimă sau pentru activitate fizică minimă. Dacă practicăm o activitate fizică mai intensă sau stăm în temperaturi mai crescute, acest necesar crește. Acest necesar de lichide va fi acoperit în primul rând de apă, dar și alte surse de hidratare ne pot sta la dispoziție în locațiile La Casa: putem încerca limonada sau un fresh de legume sau fructe (morcovi, grapefruit, mere, portocale sau combinații între ele).


Limonada, pe lângă conținutul în apă pe care îl are, vine și cu un aport de vitamina C din lămâile proaspăt stoarse, astfel încât vom avea o băutură și gustoasă, și sănătoasă. Ingredientele din limonada La Casa sunt alese cu atenție, astfel încât lămâile stoarse să aibă un conținut optim de vitamina C: 300ml de limonadă îți pot oferi 60mg de vitamina C, necesarul pentru întreaga zi.
Spuneam că apa este vitală pentru viață. Ajută multe funcții ale corpului, printre care:


Balansarea fluidelor: menține concentrația optimă a unor minerale din sânge (Sodiu, Potasiu și Magneziu)
Combate oboseala: consumul unei cantități suficiente de lichide ne va ajuta să ne refacem stocul de apă pe care corpul o pierde pe parcursul zilei și ne menține nivelul de energei.
Echilibrează tensiunea arterială: deshidratarea poate afecta tensiunea, determinând-o să crească sau să scadă
Boost pentru creier: Creierul nostru constă în aproximativ 85% apă, ceea ce înseamnă că H2O este absolut vitală pentru funcții cerebrale optime. Când vă privați creierul de apă, puteți prezenta simptome, cum ar fi probleme cu memoria, concentrarea, oboseala,dureri de cap, insomnie și chiar depresie.


Lubrifiază articulațiile: Aproximativ 70-80% din cartilajul articular este făcut din apă, deci nu este de mirare de ce lipsa de hidratare este asociată cu durerile articulare. Apa ne ajută să neă menținem articulațiile lubrifiate și flexibile; lichidul sinovial care îți unge direct articulațiile este format în principal din apă.

Elimină toxinele:  La fel cum ficatul este crucial pentru procesul digestiv, rinichii sunt necesari pentru a ajuta organismul să îndepărteze apa și deșeurile.

Ajută productivitatea: Performanța mentală scade atunci când organismul este deshidratat. Corpul poate experimenta o creștere a ritmului cardiac și a temperaturii atunci când este deshidratat și, prin urmare, ne pierdem capacitatea mentală de a lucra constant. Este la fel de vital să rămâi hidratat pentru lucrătorii de la birou, precum și oamenii să facă muncă fizică.

Write A Comment